House & Studio For Two Artists
Design

Milanville, PA  /  In Progress

The project consists of two structures facing each other at a slight angle and connected by a retaining wall walkway at the second floor level. The retaining wall walkway functions as a back spine to the two structures—functioning both as a pair and as individual entities.

Arriving from the southeast pathway, a bluestone landscape stair way leads you to the space between the two structures and allows you to experience both, before heading to the main feature of the bluestone retaining wall: a subtle integrated main stair case that leads you up to the spine.

Arriving by car you will first pass along the workshop structure before going underneath the house. There are a multitude of walkways that lead from the spin into the surrounding landscape.